Bel ons 24/7

0529 435 363

Bezoek ons

Van Ittersumstraat 1, Dalfsen

Chippen van de hond

Contactgegevens

van Ittersumstraat 1
7721 DL Dalfsen

info@dierenarts-dalfsen.nl

0529 43 53 63 (24 uur per dag bereikbaar)

06 38 02 94 65 Whatsapp

Openingstijden

In dit artikel
hond-in-gras

Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip- en registratieverplichting ingevoerd. Dit gebeurd door de hond te chippen en de chip met uniek nummer te registeren bij een van de daarvoor aangewezen databanken.
Chippen en registreren is verplicht voor pups die na 1 april 2013 zijn geboren. Zij moeten voor een leeftijd van 7 weken bij de fokker gechipt zijn en voor een leeftijd van 8 weken door de fokker op diens naam geregistreerd zijn.

Voordelen van het chippen

  • Een chip is diervriendelijk en is gemakkelijker af te lezen.
  • Door uw huisdier te chippen, wordt het dier uniek en is het altijd te identificeren.
  • Een chip gaat een dierenleven lang mee.
  • Nadat de chip onder de huid is ingebracht, is het gevoelloos en daardoor heeft het dier er gaan ongemak van.
  • Een chip is fraudebestendig. Verwijderen van de chip is praktisch onmogelijk en het unieke nummer is niet te veranderen.
  • Ook het chippen van jonge dieren (vanaf 6 weken leeftijd) is mogelijk.
  • De chip is onzichtbaar en tast het uiterlijk van het dier niet aan.

Na chippen zullen wij de chip registreren op uw naam bij Petbase. Na registratie ontvangt u een bevestiging per mail met de opgeslagen gegevens en informatie hoe u deze gegevens eventueel kan wijzigen.

chippen hond
Dit is een chipreader waarmee het unieke nummer van de chip wordt uitgelezen.

Het chippen

U kunt uw hond laten chippen bij onze praktijk. Met een injectienaald wordt de chip onder de huid aangebracht. De chip bevindt zich in de injectienaald en is ter grote van een rijst korrel. De injectienaald met chip wordt tussen de schouders (meestal aan de linkerkant van de hond) ingebracht. Aan elke chip is een uniek nummer gekoppeld. Door de transponder (zie afbeelding) wordt het unieke nummer van de chip afgelezen. Het registeren van het unieke nummer van de chip, vindt bij een aangewezen databank plaats. De databank (wij werken met Petbase) slaat de gegevens van de eigenaar op in een computerprogramma en deze gegevens worden gekoppeld aan het unieke nummer van de chip. Door het unieke nummer kan in een fractie van een seconde alle gegevens opgehaald worden. Een chip zorgt er voor dat huisdieren die vermist of verwond zijn, snel met de eigenaar herenigd kunnen worden. Opsporing van gestolen dieren is goed mogelijk via de chip.

Heeft u vragen of wilt u u dier laten chippen? Neem gerust contact op met de praktijk op 0529-435363.

Bel ons 24/7

0529 435 363

Bezoek ons

Van Ittersumstraat 1, Dalfsen