Bel ons 24/7

0529 435 363

Bezoek ons

Van Ittersumstraat 1, Dalfsen

Chippen van de kat

Contactgegevens

van Ittersumstraat 1
7721 DL Dalfsen

info@dierenarts-dalfsen.nl

0529 43 53 63 (24 uur per dag bereikbaar)

06 38 02 94 65 Whatsapp

Openingstijden

In dit artikel
kater-image

Voor katten die niet meegaan naar het buitenland is het chippen van de kat niet verplicht. Elk jaar worden er echter helaas meer dan 100.000 katten vermist. Gevonden katten zonder chip of gechipte katten zonder registratie, worden vaak naar een asiel gebracht in afwachting van een nieuwe eigenaar. Wist u dat maar zo’n 14 % van de gevonden katten weer met hun eigenaar wordt herenigd?
Dit kunt ú voorkomen door uw kat te laten chippen en te registreren.

Uw kat laten chippen

U kunt uw kat laten chippen bij onze praktijk. Dit kan op consult tijdens het spreekuur maar ook in combinatie met bijvoorbeeld castratie/sterilisatie.  Via een injectienaald wordt de chip onder de huid aangebracht. De chip bevindt zich dus in de injectienaald en is ter grote van een rijst korrel. De injectienaald met chip wordt tussen de schouders (meestal aan de linkerkant van de kat) ingebracht. Aan elke chip is een uniek nummer gekoppeld. Door middel van een transponder kan het unieke nummer van de chip afgelezen worden. Het unieke nummer dient tevens geregistreerd te worden bij een van de databanken die Nederland heeft. De databank (wij werken met Petbase) slaat de gegevens van de eigenaar op in een computerprogramma en deze gegevens worden gekoppeld aan het unieke nummer van de chip. Door het unieke nummer kan in een fractie van een seconde alle gegevens opgehaald worden. Een chip zorgt er dus voor dat huisdieren die vermist of verwond zijn, weer snel met de eigenaar herenigd kan worden. Daarnaast kunnen gestolen dieren zo ook gemakkelijker opgespoord worden.

Bij het plaatsen van de chip registreren wij de chip ook voor u (Petbase). Na registratie ontvangt u binnen enkele dagen een bevestiging van de databank en informatie voor eventueel wijzigingen.

chippen kat
Dit is een reader waarmee de chip wordt afgelezen.

Voordelen van het chippen

  • Een chip is diervriendelijk en is gemakkelijker af te lezen.
  • Door uw huisdier te chippen, wordt het dier uniek en kan altijd geïdentificeerd worden.
  • Een chip gaat een dierenleven lang mee.
  • Als de chip onder de huid is aangebracht, voelt het dier er niks meer van.
  • Een chip is fraudebestendig. Verwijderen van de chip is praktisch onmogelijk en het unieke nummer is niet te veranderen.
  • Ook het chippen van jonge dieren (vanaf 6 weken leeftijd) is mogelijk.
  • De chip is onzichtbaar en tast het uiterlijk van het dier niet aan.
  • Bovendien is er een kattenluik op de markt, die reageert op de chip. Alleen katten waarvan het chipnummer geregistreerd staat in het kattenluik, gaat het luikje voor open.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor het chippen van uw kat, neem dan contact op met ons op 0529-435363.

Bel ons 24/7

0529 435 363

Bezoek ons

Van Ittersumstraat 1, Dalfsen