Bel ons 24/7

0529 435 363

Bezoek ons

Van Ittersumstraat 1, Dalfsen

Huisdierverzekering

Contactgegevens

van Ittersumstraat 1
7721 DL Dalfsen

info@dierenarts-dalfsen.nl

0529 43 53 63 (24 uur per dag bereikbaar)

06 38 02 94 65 Whatsapp

Openingstijden

In dit artikel
shutterstock_289267991-2048x1517

Verantwoord huisdierbezit brengt een goede verzorging voor hond met zich mee. Dat is niet alleen voeding, speeltjes of een mooie mand. Goede verzorging betekent ook dat u voorbereid bent op hoge kosten van onvoorziene medische behandelingen. Net als uzelf kan ook uw hond betrokken raken bij een ongeval of ernstig ziek worden. In de meeste gevallen kan één van onze dierenartsen, uw hond weer genezen. De kosten hiervan kunnen echter behoorlijk oplopen en u kunt geconfronteerd worden met een forse rekening van honderden of zelfs wel meer dan duizend euro. Het is van belang dat u dan in staat bent deze (onverwacht) hoge kosten te betalen.

Verschillende verzekeringen

Sinds een aantal jaren is het mogelijk om een zorgverzekering af te sluiten voor uw hond . Vrijwel alle medische kosten ten gevolge van een aandoening, ziekte of ongeval worden dan door de verzekeringsmaatschappij vergoed. Een geruststellende gedachte wanneer u wel iets anders aan uw hoofd heeft. Net als bij verzekeringen voor mensen zijn er ook bij de huisdierverkeringen diverse pakketten en aanvullende verzekeringen. Alles staat duidelijk vermeld in de brochures van de verzekeringsmaatschappij. Let wel op, het chippen van uw huisdier is bij een verzekering verplicht.

Oriënteren op een huisdierenverzekering

Het is verstandig om u eerst goed te oriënteren als u van plan bent een huisdierverzekering af te sluiten. Er is namelijk heel veel keuze; verschillende aanbieders met allemaal verschillende pakketten en verschillende voorwaarden. Ga daarom eerst huisdierverzekeringen vergelijken en bepaal welke huisdierverzekering  het beste bij u en bij u financiële situatie past.
U zou kunnen kijken op www.verzekerjehuisdier.nl of www.huisdierenverzekeringen.nl

De kosten van de verzekering zijn afhankelijk van de leeftijd. Hoe jonger u uw hond gaat verzekeren, hoe goedkoper het is. De premie loopt in de jaren wel op.  Ook is het soort pakket en de looptijd van de verzekering bepalend voor de premie.

Bij alle huisdierverzekeringen geldt dat u zelf eerst de nota bij de dierenarts moet voldoen. U krijgt een nota per post of per mail die u in kunt dienen bij de verzekering. Deze nota is voorzien van het chipnummer en de naam van het dier.

Wel of niet verzekeren

Dat is natuurlijk een persoonlijke keuze en hangt af van uw financiële situatie. Als u bijvoorbeeld niet in staat bent om grote onverwachte kosten te betalen is het misschien verstandig om een huisdierverzekering af te sluiten. U heeft een dier aangeschaft en wilt hem dan ook de zorg kunnen geven die hij nodig heeft. Bedenk dat een operatie of behandeling van bijvoorbeeld een chronische ziekte al snel meer dan 1000 euro kost. Met een dierenverzekering worden deze kosten minus je eigen risico vergoed. Wel is het aan te raden goed de kleine lettertjes te lezen wat betreft behandelingen die uitgesloten zijn van verzekering (o.a. preventieve zorg).

Heeft u advies nodig of vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bel ons 24/7

0529 435 363

Bezoek ons

Van Ittersumstraat 1, Dalfsen