Bel ons 24/7

0529 435 363

Bezoek ons

Van Ittersumstraat 1, Dalfsen

Voeding honden

Contactgegevens

van Ittersumstraat 1
7721 DL Dalfsen

info@dierenarts-dalfsen.nl

0529 43 53 63 (24 uur per dag bereikbaar)

06 38 02 94 65 Whatsapp

Openingstijden

In dit artikel
hond-gebroken-poot

De hond is een carnivoor. Dit betekent dat de hond vlees nodig is. Op dit moment zijn er veel verschillende voeders verkrijgbaar voor de hond. Het is soms lastig om een geschikt voeder te vinden voor je hond want niet alle goede voeders doen het goed bij uw hond. Voor een goed advies k u altijd contact opnemen met de praktijk (0529-435363).

Droge brokken in plaats van natvoer

Wij adviseren om uw hond standaard droge brokken te geven in plaats van natvoer. Dit heeft meerdere redenen. De voornaamste reden is, dat door brokken het tandsteen grotendeels verwijderd wordt. Dit komt doordat de hond op een brokje moet kauwen. Het brokje schuurt vervolgens langs tanden en kiezen. Hierdoor wordt een deel van het tandsteen verwijderd. Bij natvoer is dit effect niet aanwezig aangezien dit zacht vlees is (geen schuur effect). Daarnaast bevat natvoer veel vocht en minder voedingsstoffen. Hierdoor moet de hond veel meer natvoer eten om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.

Complete voeding

Kies altijd voor complete voeding. Er zijn wetten en regels die er voor moeten zorgen dat elke voeding gegarandeerd voldoende voedingsstoffen (o.a. vitaminen, mineralen, eiwitten, vetten, etc.) bevatten. Als een voeding aan deze eisen voldoet, staat dit vermeldt op de verpakking als “compleet” of “volledig” voeder. Let hierop als u een voeding koopt. Er zijn geen aanvullende supplementen meer nodig als er gekozen wordt voor een complete voeding.

Samenstelling

Het is belangrijk om de samenstelling van het voer goed na te kijken. Het ingrediënt dat als eerst op de verpakking genoemd wordt is in de grootste hoeveelheid aanwezig. Zoals hier boven al vermeld werd, is een hond een carnivoor. In zijn voeding is het belangrijk om vlees binnen te krijgen. Goedkopere voeders hebben als eerste ingrediënt vaak ‘granen’ staan. Een hond is een vleeseter dus zal meer met vlees kunnen dan met granen. Doordat goedkopere voeders hoofdzakelijk granen gebruiken, poept een hond een groot gedeelte van het voer weet uit, omdat het de granen niet kan gebruiken als bouwstof. Hierdoor moet de hond meer voeding opnemen van een goedkopere voeder, dan een voeder die als eerste bestanddeel ‘vlees’ in de brokken heeft zitten. Bij het aanschaffen van een zak goedkopere voeding, lijkt het dus dat je goedkoper uit bent. Echter dient de hond veel meer voeding binnen te krijgen dan van een voeder die betere bestanddelen heeft. Hierdoor kan je dus duurder uitkomen.

Beter is het om voeding te kopen waar als eerste ingrediënt ‘vlees’ wordt verwerkt. Binnen onze praktijk hebben wij verschillende voeders staan. Dit bestaat uit onderhoudsvoeding en dieetvoeding. Het onderhoudsvoer is te verkrijgen voor honden en katten in verschillende leeftijdscategorieën om het zo optimaal mogelijk te maken voor het huisdier. Dieetvoeding wordt ingezet om een aandoening te ondersteunen.

voeding honden
Bel ons 24/7

0529 435 363

Bezoek ons

Van Ittersumstraat 1, Dalfsen