Bel ons 24/7

0529 435 363

Bezoek ons

Van Ittersumstraat 1, Dalfsen

Sfeerimpressie

Onze praktijk

Onze praktijk is gevestigd vlakbij het centrum van Dalfsen, makkelijk bereikbaar, op de Van Ittersumstraat 1. Voor de deur kan er (gratis) geparkeerd worden.
Wij leveren eerstelijns diergezondheidszorg en werken samen met specialisten verbonden aan tweedelijns klinieken in de nabije omgeving. De praktijk voldoet aan de huidige kliniek eisen en bevat dan ook voor de gezelschapsdieren een behandelkamer, operatiekamer, recovery (opname), digitale rontgen en een modern uitgerust laboratorium.
Pand

Entree/wachtkamer

Bij binnenkomst in onze praktijk loopt u direct door naar onze ruime ontvangstbalie. Hier staat al altijd iemand voor u klaar om u te woord te staan. Voor advies, voeding, medicijnen en andere vragen kunt u altijd bij ons terecht aan de balie tussen 8.00-18.00uur.
Mocht u heel even moeten wachten dan mag u even plaatsnemen in onze wachtkamer. Deze is ruim en licht en kunt u genieten van onze tv presentatie terwijl u wacht.

De behandelkamer

Onze behandelkamer voor de gezelschapsdieren is van alle gemakken voorzien. Een weegschaal voor honden, een kleine weegschaal voor katten, konijnen, cavia’s en andere kleine dieren is aanwezig. Tevens apparatuur voor het checken van de oren, verschillende soorten vaccinaties en de benodigde medicatie is binnen handbereik. In ons computersysteem houden wij alle gegevens en bevindingen bij en door een koppeling van apparatuur vanuit ons laboratorium en digitale rontgen hebben we een goed overzicht van alle onderzoeken.

 

Behandelkamer

De operatiekamer

Onze operatiekamer is modern en van  apparatuur als zuurstof en gasanesthesie voorzien. De patient ligt tijdens de operatie aan een intraveneus infuus en om warm te blijven op een warmtemat. Direct na de operatie kan de patient lekker uitslapen in onze recovery. Daar krijgt uw huisdier de nodige nazorg tot dat hij/zij weer naar huis kan.

Laboratorium

In ons laboratorium kunnen we vele soorten onderzoeken doen. Mest van paarden, koeien, schapen en geiten en ontlasting van honden en katten controleren we dagelijks op verschillende soorten wormen en bijzonderheden. Urineonderzoek wordt gedaan bij blaasproblemen door middel van een urine stick en een preparaat onder de microscoop.
Voor bloedonderzoek beschikken we over moderne apparatuur die voor vele diersoorten gebruikt kan worden en gekoppeld is aan ons patiëntensysteem in de computer. Zo hebben we altijd alle uitslagen en onderzoeken bij elkaar.
Melk onderzoek voor onze veehouders kunnen we onderzoeken op verschillende bacteriën middels bacterieel onderzoek. Hierna geven we een passend advies om de koe te behandelen tegen deze bacterie.  Tevens voeren we Delvo-testen uit om te controleren of er na een antibioticakuur nog antibiotica in de melk aanwezig is.
Verder onderzoeken we nog huid en vacht van verschillende diersoorten in ons lab.
lab
Bel ons 24/7

0529 435 363

Bezoek ons

Van Ittersumstraat 1, Dalfsen